BARBAKOA
PIZZA
Guk
gaur Italiara etorri garenez 2 pertxonentzat barbakoa pizza egiten
ikasi dugu. Hemen daukazue honako hau egiteko errezeta:
OSAGAIAK:
1-250g
irin normala
3-10g
royal
4-Oliba
olio txorro txiki bat
5-Kutxara
bat gatz
6-50g
Oilasko petxuga
7-2
kutxara barbakoa saltsa
8-100g
mozzarella gazta railatua
PREPARAZIOA:
- Hasteko pizzaren masa egiten dugu, horretarako irina, royala, gatza, oliba olio txorro txiki bat eta ura botako dugu bol batera. Hau eginda minutu bat uzten dugu masa ukitu gabe ura ongi zurrupatzeko.
- Orain masa amasatuko dugu 10 minutu inguru. Masa fin elastikoa gelditu behar du. Bol batean utziko dugu trapu batekin tapatuta tamainuz handitu arte ( bat edo bi ordu).
- Tamainaz handitutakoan pizzaren forma eman. Forma borobila hartu arte ondo amasatu. Masa sukaldeko papel batean jarri. Erdialdera behar diren osagaiak ipini baina kanpoaldean libre utzi kanpoaldekoa potolotzeko. Lehenengo barbakoa saltsa bota gero oilasko petxuga zatiak eta azkenik morzzarella gazta railatua.
- Azkenik labean sartuko dugu.2 minutuz labea berotzen eduki. Labean pizza 10 bat minutu edukiko dugu.
Eta
hemen dugu gure barbakoa pizza!
Jon
eta Unax A
No hay comentarios:
Publicar un comentario