jueves, 2 de febrero de 2017

ARROZ KREMATSUA
(OIER ETA UNAX.Z)
(ITALIAKOA)


Arroz krematsu au italiako errezeta basiko bat da (4 pertsonentzako)
-Osagaiak

-Arroza.
-Barazki salda.
-Tipula.
Resultado de imagen de RISOTTO BASICO-Ardo zuria.
-Guriña.
-Oligoa.
-Parmesano gazta.
-Gatza.
Tipula hartu eta ahal duzun pusketa finetan moztu, gero kazuela bat berotu eta berdura saldea bota irakiten hasi arte, sua jeitsi eta horrela mantendu, beroa eduki behar dugulako.
Kazuela bat sutan jarri eta 10gr gurin bota oligo goilarada batekin, urtu arte, gero tipula kazuelara bota eta nahastu su bajuan doratu arte.Doratuta dagoenean arroza bota eta sua altutu eta nahasten joan 2minutuz doratu arte, doratu denean gatza botatzen diogu gero ardo zuria bota eta nahastu egingo dugu.

Sua jeitxi eta saldea botako diogu(goilarada bat)
nahasten asiko gara arrozak saldea xurgatu arte, gero berriro salde goilarada bat botako diogu eta horrela segituko dugu bere puntuan egon arte, Arroz krematsuaren egosketak 20 minutu iraungo ditu.
½ litro salde botako diozu leorra gelditzen bazaizu eta horrela bere puntuan egon arte.

Arroza eginda dagoenean sutatio baztertu eta 40gr gurin
botako diog, 40gr gazta parmesano botako diogu(raiatuta) ondo nahastu, tapatu eta 2minutu utzi arnasa hartzen bere textura egokia hartzen duen bitartean. Gero nahi baduzu gazta parmesano tira batzuk jarri.

Hau izan da gure Arroz krematsuaren errezeta.

No hay comentarios:

Publicar un comentario