ARROZ
KREMATSUA
(OIER
ETA UNAX.Z)
(ITALIAKOA)
Arroz
krematsu au italiako errezeta basiko bat da (4 pertsonentzako)
-Osagaiak
-Arroza.
-Barazki
salda.
-Tipula.
-Guriña.
-Oligoa.
-Parmesano
gazta.
-Gatza.
Tipula
hartu eta ahal duzun pusketa finetan moztu, gero kazuela bat berotu
eta berdura saldea bota irakiten hasi arte, sua jeitsi eta horrela
mantendu, beroa eduki behar dugulako.
Kazuela
bat sutan jarri eta 10gr gurin bota oligo goilarada batekin, urtu
arte, gero tipula kazuelara bota eta nahastu su bajuan doratu
arte.Doratuta dagoenean arroza bota eta sua altutu eta nahasten joan
2minutuz doratu arte, doratu denean gatza botatzen diogu gero ardo
zuria bota eta nahastu egingo dugu.
Sua
jeitxi eta saldea botako diogu(goilarada bat)
nahasten
asiko gara arrozak saldea xurgatu arte, gero berriro salde goilarada
bat botako diogu eta horrela segituko dugu bere puntuan egon arte,
Arroz krematsuaren egosketak 20 minutu iraungo ditu.
½
litro salde botako diozu leorra gelditzen bazaizu eta horrela bere
puntuan egon arte.
Arroza
eginda dagoenean sutatio baztertu eta 40gr gurin
botako
diog, 40gr gazta parmesano botako diogu(raiatuta) ondo nahastu,
tapatu eta 2minutu utzi arnasa hartzen bere textura egokia hartzen
duen bitartean. Gero nahi baduzu gazta parmesano tira batzuk jarri.
Hau
izan da gure Arroz krematsuaren errezeta.
No hay comentarios:
Publicar un comentario