Kebaba,
Arabiar errezeta oso ospetsua da eta bere osagai garrantzitsuena haragia da.
OSAGAIAK:
- Antxume
hanka bat.
-
Piper beltza.
-
Kuminoa.
-
Kanela.
-
Kipula erdi bat.
-
Limoi baten zukua.
- Gindilla bat.
-
Pita ogia.
-
Tomatea.
-
Letxuga.
-
Tahini.
-
Gatza.
-
Ozpina.
-
Virgen extra olioa.
YOGUR
SALTSA EGITEKO OSAGAIAK:
-
2 kutxarakada maionesa.
-
2 yogur griego natural laktosa gabe.
-
Baratxuri bat.
-
Azukre kutxarakada erdi bat.
-
Komino kutxarakada erdi bat.
-
Menta freskoa.
-
Perejil freskoa.
-
Limoi erdi baten zukua.
-
Virgen extra olioa.
-
Molitutako piper beltza.
-
Gatza.
URRATSAK:
-
Antxumea tira txikitan moztu.
-
Tipula erdi bat tira txikitan moztu.
-
Gindilla eta gatza morteroan sartu eta matxakatu.
-
Olioa morteroa bota eta berriz matxakatu.
-
Antxumen tirak bol batean jarri eta gatza bota.
-
Tipularen laurden bat antxumearen bolera bota eta nastu.
-
Kuminoa, kanela, piper beltza eta bolera bota.
-
Limoiaren zukua bolera bota.
-
Ozpina eta olioa bolera bota eta nahastu.
-
Kaiena bolera bota eta eskukin nahastu.
-
Ozpin gehiago bota eta nahahstu.
-
Limoia bolera bota.
-
Plastikoarekin bola inguratu.
-
Bola hotzgailuan sartu (gutxienez 4 ordu).
YOGUR
SALTSA EGITEKO URRATSAK:
-
Yogurrak nahastuta beste bol batera bota.
-
Maionesa bol batera bota (2 kutxarada handi) eta nahastu.
-
Azukrea, kominoa, piper beltza eta gatza bolera bota eta nahastu.
-
Limoi erdi baten zukua bota eta nahastu.
-
Batidorakin baratxuria, perejila eta menta nahastu, bolera bota eta
nahastu.
-
Olioa bolera bota, nahastu eta hotzgailuan 2 ordu sartu.
NOLA
PRESTATU KEBABA:
-Haragia
hotzgailutik atera eta zartagian frejitu.
-Ematen
duenean egosita dagoela saltsa bat aterako da, saltsa hori beste bol
batean bota.
-Haragia
frejituta dagoenean pita ogiaren zati bat iriki.
-Pintzel
batekin ogia urarekin pixkabat busti eta mikroondasen 30 segundu
sartu.
-Tomate
bat eta letxuga bat moztu.
-Tahinia
ogi barruan sartu.
-Letxuga,
tomatea, tipula, haragia eta yogur saltsa ogi barruan sartu.
ESPERO DUGU GUSTATZEA
GAIZKA
JAULAR
ARKAITZ
SALABERRIA.
No hay comentarios:
Publicar un comentario