jueves, 2 de febrero de 2017

SHAWARMA MOTAKO ANTXUME KEBABA

Kebaba, Arabiar errezeta oso ospetsua da eta bere osagai garrantzitsuena haragia da.



OSAGAIAK:

- Antxume hanka bat.
- Piper beltza.
- Kuminoa.
- Kanela.
- Kipula erdi bat.
- Limoi baten zukua.
- Gindilla bat.
- Pita ogia.
- Tomatea.
- Letxuga.
- Tahini.
- Gatza.
- Ozpina.
- Virgen extra olioa.

YOGUR SALTSA EGITEKO OSAGAIAK:

- 2 kutxarakada maionesa.
- 2 yogur griego natural laktosa gabe.
- Baratxuri bat.
- Azukre kutxarakada erdi bat.
- Komino kutxarakada erdi bat.
- Menta freskoa.
- Perejil freskoa.
- Limoi erdi baten zukua.
- Virgen extra olioa.
- Molitutako piper beltza.
- Gatza.


URRATSAK:

- Antxumea tira txikitan moztu.
- Tipula erdi bat tira txikitan moztu.
- Gindilla eta gatza morteroan sartu eta matxakatu.
- Olioa morteroa bota eta berriz matxakatu.
- Antxumen tirak bol batean jarri eta gatza bota.
- Tipularen laurden bat antxumearen bolera bota eta nastu.
- Kuminoa, kanela, piper beltza eta bolera bota.
- Limoiaren zukua bolera bota.
- Ozpina eta olioa bolera bota eta nahastu.
- Kaiena bolera bota eta eskukin nahastu.
- Ozpin gehiago bota eta nahahstu.
- Limoia bolera bota.
- Plastikoarekin bola inguratu.
- Bola hotzgailuan sartu (gutxienez 4 ordu).

YOGUR SALTSA EGITEKO URRATSAK:

- Yogurrak nahastuta beste bol batera bota.
- Maionesa bol batera bota (2 kutxarada handi) eta nahastu.
- Azukrea, kominoa, piper beltza eta gatza bolera bota eta nahastu.
- Limoi erdi baten zukua bota eta nahastu.
- Batidorakin baratxuria, perejila eta menta nahastu, bolera bota eta nahastu.
- Olioa bolera bota, nahastu eta hotzgailuan 2 ordu sartu.

NOLA PRESTATU KEBABA:

-Haragia hotzgailutik atera eta zartagian frejitu.
-Ematen duenean egosita dagoela saltsa bat aterako da, saltsa hori beste bol batean bota.
-Haragia frejituta dagoenean pita ogiaren zati bat iriki.
-Pintzel batekin ogia urarekin pixkabat busti eta mikroondasen 30 segundu sartu.
-Tomate bat eta letxuga bat moztu.
-Tahinia ogi barruan sartu.
-Letxuga, tomatea, tipula, haragia eta yogur saltsa ogi barruan sartu.
ESPERO DUGU GUSTATZEA
GAIZKA JAULAR
ARKAITZ SALABERRIA.

No hay comentarios:

Publicar un comentario