lunes, 30 de enero de 2017

TIRAMISU UXUE LIDE

TIRAMISU ERREZETA

Gaur, jatetxe Italiar batera joan gara. Etxeak, postre berezi bat eskaini dit. Itxura ona zuen, usaina oraindik hobea, eta dastatzean erromako zubiak eta guzti ikusi ditut. Probatu nahi ?? Hona hemen errezeta!!!

OSAGAIAK:
10 PERTSONENTZAT:
  • 500 g Mascarpone gazta
    • 3 arrautza
    • 300 g bizkotxito
    • 150 g azukre
    • 125 ml kafe
    • Txokolate hautsa
          PRESTAKETA:
1.- Lehenik eta behin, arrautzen gorringoa eta txuringoa banandu.
2.- Gero, azukrearen erdia txuringoekin nahastu “a punto de nieve” gelditu arte. Gerorako utzi.
3.- Ondoren, gorringoak nahastu azukrearekin zuritu arte.
Gazta Maskarpone pixka bat batu. Pauso hau errepikatu gazta guztia batu arte.
4.- Txuringoak gutxinaka batu, mugimendu “enolbente” - ekin; masa suabe bat lortu arte.
5.- Orain, bizkotxitoak kafean busti eta bandejara pasa. Gainetik, lehen egindako krema bota.
6.- Beste kapa bat ipini. Goiko aldea alixatu. Papel filmarekin tapatu, eta izozgailuan gorde sei orduz.
7.- Filma kendu, iragazgailutik pasatutako txokolate hautsarekin dekoratu.

ON EGIN!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario