TIRAMISU
ERREZETA
Gaur,
jatetxe Italiar batera joan gara. Etxeak, postre berezi bat eskaini
dit. Itxura ona zuen, usaina oraindik hobea, eta dastatzean erromako
zubiak eta guzti ikusi ditut. Probatu nahi ?? Hona hemen errezeta!!!
OSAGAIAK:
10
PERTSONENTZAT:
-
3 arrautza
-
300 g bizkotxito
-
150 g azukre
-
125 ml kafe
-
Txokolate hautsa
PRESTAKETA:
1.-
Lehenik eta behin, arrautzen gorringoa eta txuringoa banandu.
2.-
Gero, azukrearen erdia txuringoekin nahastu “a punto de nieve”
gelditu arte. Gerorako utzi.
3.-
Ondoren, gorringoak nahastu azukrearekin zuritu arte.
Gazta Maskarpone pixka bat batu. Pauso hau errepikatu gazta guztia
batu arte.
4.-
Txuringoak gutxinaka batu, mugimendu “enolbente” - ekin; masa
suabe bat lortu arte.
5.-
Orain, bizkotxitoak kafean busti eta bandejara pasa. Gainetik, lehen
egindako krema bota.
6.-
Beste kapa bat ipini. Goiko aldea alixatu. Papel filmarekin tapatu,
eta izozgailuan gorde sei orduz.
7.-
Filma kendu, iragazgailutik pasatutako txokolate hautsarekin
dekoratu.
ON
EGIN!!!
No hay comentarios:
Publicar un comentario