viernes, 27 de enero de 2017

MAKARROIAK BOLOÑESA MODURA ( LEIRE ETA SARA )

MAKARROIAK BOLOÑESA MODURA.
Gaurko errezeta makarroiak boloñesa erara prestaturi izango dira.
OSAGAIAK:
Paquete bat makarroi
400g aragi txikitu
Pote 1 tomate frijitu
2 tipula
Baratxuri ortz bat
Gazta railatu Emmental
Parmesano gazta railatua
Gurina.
Piper gozoa

PRESTAKETA:
1* Makarroiak bero handiz egosi ura duen kazuela baten,gatza eta olio txorrota bat duela.

2* Boloñesa saltxarako... Baratxuria eta tipula txikitu.
Urre kolorea hartzen asten direnean, aragi txikitua botatzen da lehenago gatztu duguna. Aragia frijitzen da dena bateraturik aragia ikusi arte ondo frijitu dela.

3* Piper gozoa gehitzen zaio, bueltak eman, eta minutura, tomate frijitua gehitzen zaio.
Ondo nahasten da eta egiten uzten zaio su baxuan 10 minutuz.

4* Makarroiak jartzen ditut ool batean, labean sarturik ondo egin dadin.
Nahastuz gazta railatu Emmental

5* Behin ondo nahasturik... Gazta parmesanoarekin estaltzen dut.
Labera sartzen dut ondo egin dadin gurina ere ba duela, 270 graduetara.


GOZATZERA!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario