FLAN
DE CAFE
IRLANDES
Hau
da gure errezeta irlandakoa, eta erakutsi egin behar dizuet nola
egiten den, eta oso ondo pasatu behar duzue egiten.
Karamelo
Osagaiak:
-150 g Azukrea
-2 koilarakada ur
-1 koilarakada limoi-zukua
-150 g Azukrea
-2 koilarakada ur
-1 koilarakada limoi-zukua
Flan
osagaiak:
-7
arrautza
-390g esne kondentsatua
-250 ml Kafea
-150 ml whisky krema (likore Baileys)
-500 ml esne
-Molde bat 1,5l kapazidadekin
-Pastelera manga 1
-390g esne kondentsatua
-250 ml Kafea
-150 ml whisky krema (likore Baileys)
-500 ml esne
-Molde bat 1,5l kapazidadekin
-Pastelera manga 1
-Osagaiak nata montada (Chantilly):
-500 ml nata montada
-60g azukrea glas
Prestaketa (karameloa): Zartaginean, azukrea bota, bi koilakarada ur bota,eta koilarakada bat limoi zukuarena, eta egosten jartzen dugu mugitu gabe, eta ikusiko dugu gero karameloa, eta moldera bota, baina erre gabe oso beroa dagoela.
Prestaketa flan kremarena:ontzi batean arrautzak jartzen ditugu eta nahastu egiten dugu bi barilla eskuz, ikusi arte ondo nahastuta daudela (espumarik gabe) eta gehiegi esnea botatzen degu eta nahastu egiten degu, eta kafearekin berriz bota eta nahastu eta whisky krema bota eta nahastu.
Azkenik, botatzen dugu esnea eta nahastuko dugu baterako oso ondo, nahasketa isuri moldean eta jartzen dugu labea "a baño maria" eukiko duguna prekalentatua 180 graduta, eta labekatu egiten dugu 180 graduta ordu baten eta gero hozkailuan sartzen dugu aluminizko paperarekin estalita.
Flana moldetik ateratzen degu (iskiak igota) eta gure gustora dekoratzen dugu nata montadarekin eta baita ere nahai badegu "cacau en polbo·"arekin...
Prestaketa nata montada: asteko nata hozkailuan 4 ordu egon behar da, nata ontzi batean ipini eta nahastu eta gutxinaka gutxinaka glas azukrea erantsi eta oso ondo nahastu ikusi arte esponjoso bezala egon arte.
ETA ON EGIN
Iker eta Ioritz
No hay comentarios:
Publicar un comentario