viernes, 27 de enero de 2017

MERLUZE A LA BEURRE BLANC (FRANTZIAKO EREZETA BAT) (GAIZKA CALVO ETA ANDER)


Osagaien zerrenda:

4 solomo legatza
* 2 tipul
* 2 koilarakada gurina
* 10 ozpin cl
* 20 cl ardo zuria
* 250 krema Milbona ml
* 12 patata txiki
Gatza eta piperra

PRESTAKETA:

Lapiko batean gurina urtu dugu ere, sartzen dugu tipula, ozpina eta ardoa. Lurruntzen da eta esnegaina gehitu, saltsa testura nahasketa murrizteko utzi dugu. Komenigarria dela uste baduzu, beraz, gehitu gatza.

Ondoren legatz errea dugu oliba olioa egiten duzun arte, eta salpimentamos zartagin batean. Horrez gain, patatak prestatu dugu alboko plater, egosia edo labean erreta ala ez.

Azkenik, legatza saltsa zerbitzatuko dugu eta patatekin serbitu.

No hay comentarios:

Publicar un comentario